1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Azden FMX-42

Dyskusja w dziale 'Postprodukcja i dźwięk do filmu' rozpoczęta przez Krzychu, 11 Grudzień 2011.

1. Krzychu Początkujący

Zawód:
    dźwiękowiec
    Witam wszystkich forumowiczów!

Co sądzicie na temat miksera Azden FMX-42? Potrzebuje mikser, który pozwoli mi bez większego stresu podpiąć się pod kamerę, a niestety mam dość ograniczony budżet :(

http://www.bemixmedia.pl/fmx-42-4-kanalowy-przenosny-mikser-id-1463.html

Z góry dziękuję za wszelkie opinie
  2. Funk You Użytkownik

Zawód:
    recording/mix engineer, boom operator
    DAW:
    Logic, Pro Tools
    Moze lepiej jakis uzywany Shure, albo Sound Devices MixPre? W sumie nie mialem do czynienia z Azdenem chociaz proponowano mi kiedys jego zakup, ale nie slyszalem zbyt wiele dobrych opini na temat firmy. Moze mozesz wziasc go na testy - sam stwierdzisz czy spełnia Twoje oczekiwania.
  3. Krzychu Początkujący

Zawód:
    dźwiękowiec
    Dzięki za informacje! Wiem, że Sound Devices byłby pewnie najlepszym rozwiązaniem, ale niestety jego cena jest trochę przykra...
  4. Funk You Użytkownik

Zawód:
    recording/mix engineer, boom operator
    DAW:
    Logic, Pro Tools
    MixPre to koszt ok. 2500 zł. Zadzwon do Professional Market ale skoro jego cena to ok 660 $ to powinien kosztować mniej wiecej tyle co ten Azden. Co prawda to tylko 2 kanaly, ale dobrej jakosci. Shura FP33 albo 42 uzywanego tez znajdziesz w tej cenie. Pozdr.
  5. Krzychu Początkujący

Zawód:
    dźwiękowiec
    Dzięki raz jeszcze za informacje i raz jeszcze dokładnie przyjże się Soud Device i tej Twojej propozycji odnośnie Shura bo przyznam, że nie słyszałem o nim wcześniej. Pozdrawiam
  6. Luke Audio Aktywny Użytkownik

Zawód:
    Realizator Dzwieku
    DAW:
    Pro Tools, Pyramix
    ja sam kupilem jakis czas temu (pare lat) uzywanego SD302 za 650 euro, z kablem do kamery i torba. 3 kanaly i standardowy sprzet do TV. polecam

Share This Page

Użytkownicy znaleźli tę stronę szukając wyrażeń:

1. azden fmx-42

,
  2. używany sound devices 302