1. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

ATM Bettermaker EQ 230P nasz nowy korektor.

Dyskusja w dziale 'Bettermaker' rozpoczęta przez Marek Walaszek, 10 Czerwiec 2011.

1. Marek Walaszek Przyjaciel dzwiek.org

Zawód:
    "Pan Akustyk"....
    DAW:
    Logic, Pro Tools

Przedstawiam wam moje dziecko:

ATM Bettermaker EQ 230P

Możecie również go zobaczyć w 12 odcinku Pensado's Place i kilku następnych HERE.

ATM Bettermaker EQ-230P jest w pełni analogowym korektorem stereo wzorowanym na legendarnych konstrukcjach.
    Ale posiada coś więcej...
    ATM Bettermaker EQ-230P posiada możliwość zapamiętania 399 własnych ustawień, które można przywołać jednym przyciskiem.

W testach urządzenia udział wzięli światowej klasy masteringowcy i reżyserzy dźwięku.
    Pierwszy egzemplarz trafił w ręce Ludwiga Meiera – właściciela niemieckiego studia GKG Mastering, kolejny wysłany został do Davida Pensado, trzecie urządzenie testuje nowojorskie studio masteringowe – MasterDisk.
    Bettermaker swoją oficjalną premierę miał na początku kwietnia, podczas targów Musikmesse we Frankfurcie.
    Pierwsze recenzje urządzenia są bardzo entuzjastyczne:

"The BetterMaker 230p is an incredible Equalizer. Today we expect our gear (analog and Plugins) to have more than one simple use. The BM does this. Also I think it has pioneered a new breed of gear--100% analog signal signal path with recallable digital control circuitry. And it does this while sounding amazing. I use it on everything!"- Dave Pensado

„- Paremetryczna sekcja Bettermaker’a brzmi superczysto i naturalnie, jest idealna do wąskich korekcji podczas masteirngu. Nigdy nie słyszałem tak dobrego filtra górnoprzepustowego jak ten. Sekcja „P” jest dobra do podbijania wysokich i niskich częstotliwości, ponieważ brzmi okrągło i stabilnie. Jest świetnym uzupełnieniem mojego korektora typu Baxandall.
    Przywracalność ustawień działa perfekcyjnie. Już nie muszę używać kartki i papieru podczas zapisywania sesji.” – Ludwig Meier / GKG Mastering

Bettermaker ™ łączy w sobie zalety świata cyfrowego i analogowego.
    Urządzenie zbudowano z największą dbałością o szczegóły i jest w 100% wykonane ręcznie.
    Celem producenta było połączenie zalet świata cyfrowego i analogowego, bez żadnych kompromisów. Dzięki swojej unikatowej budowie Bettermaker zapewnia naturalny dźwięk, bez zakłóceń, dodatkowo posiada niezwykle wygodny sposób regulacji, oraz możliwość zapisywania ustawień w pamięci.
    Dodano również funkcję porównawczą A/B - znaną z wtyczek programowych

Główne zalety ATM Bettermaker EQ-230P:

10 filtrów (po 5 na każdym kanale) zbudowanych w oparciu o klasyczne konstrukcje,
    w tym 2 legendarne sekcje „P” wzorowane na legendarnym korektorze Pultec EQP-1a, oraz 2 filtry górnoprzepustowe i 4 filtry parametryczne z bardzo szerokim zakresem częstotliwości.

Sekcja „P” - filtry oparte na korektorze Pultec eqp-1a, po raz pierwszy oferowane w sprzężonym stereo, z jego wszystkimi funkcjami - w tym oddzielnymi wzmocnienia pokrętłami, wzmocnienia i tłumienia.

399 komórek pamięci na własne presety.

Funkcja porównująca ustawienia A / B.

Pełne izolacja analogowych i cyfrowych części korektora.

2 dodatkowe wyjścia równoległe.

10 wbudowanych presetów. Na dynamiczny start!

Docelowo: USB do synchronizacji z sekwencerem.

Dodatkowe dostępne modyfikacje: Tryb M/S, niestandardowe zakresy częstotliwości. korektorów parametrycznych, a nawet personalizowaną plakietką.

Więcej Info na www.bettermaker.eu

Sprawdźcie również testy online na stronie Clopalator zrobione niedawno przez Warrena Denta z ZenPro Audio
    http://www.zenproaudio.com/clipalator.aspx
  2. tomek4226 Użytkownik

DAW:
    Cubase
  3. Marek Walaszek Przyjaciel dzwiek.org

Zawód:
    "Pan Akustyk"....
    DAW:
    Logic, Pro Tools
  4. przemak Przyjaciel dzwiek.org

Ciekawe - czyzbysmy stawali sie "zaglebiem" tej klasy konstrukcji? Njapierw te dwa kompresory, teraz ten eq, o sensownych klonach nie wspominajac - fajnie, mi sie podoba, zycze sukcesow! Ja nie kupie, ale klienci na pewno sie znajda.
  5. AKYSZ Stały Użytkownik

fakt, cena dobra, ale dla każdego przeciętnego "domowego" studia nagrań na świecie (nie w Polsce), nie wspomnę o tych bardziej pro.
    Życzę sukcesów i ogromnej ilości zamówień :)
    ja poczekam na "tańsze klony" tego pomysłowego urządzenia, tzn jak EUR na PLN się zamieni ;)
  6. Sempoo Stały Użytkownik

Zawód:
    zealirator wdzięku
    DAW:
    Adobe Audition, Reaper
    Nieźle, jestem pod wrażeniem - stronę www też macie niezłą, ale nie udało mi się na niej znaleźć odpowiednio dużego obrazka panelu czołowego, tak abym widział oznaczenia. W końcu sprzęt, który dobrze wygląda oprócz brzmienia!
  7. Marek Walaszek Przyjaciel dzwiek.org

Zawód:
    "Pan Akustyk"....
    DAW:
    Logic, Pro Tools
    Dziękuję bardzo w imieniu całego zespołu. Co do wyglądu zdania są podzielone. Pracowaliśmy długo nad tym aby cena była odpowiednio wypośrodkowana. Dzięki temu mogą sobie na to pozwolić nie tylko High Endowe studia ale i ludzie którzy chcą mieć dobry korektor zarówno do miksu jak i na sumę.
  8. fabian Użytkownik

Zawód:
    technolog
    niesamowite, ze lokalizujecie sie kilometr ode mnie i dopiero teraz sie o tym dowiaduje ;)
  9. MBS Adam Bielewicz Użytkownik

Póki co tylko widziałem. Chciałbym usłyszeć to w akcji. Ale sam fakt, że Bettermaker EQ 230P wychodzi spod rąk Marka już oznacza najwyższą jakość! Pzdr.
  10. Marek Walaszek Przyjaciel dzwiek.org

Zawód:
    "Pan Akustyk"....
    DAW:
    Logic, Pro Tools
    Adm, wiesz że zawsze jesteś mile widziany u mnie w pieczarze!
  11. Marek Walaszek Przyjaciel dzwiek.org

Zawód:
    "Pan Akustyk"....
    DAW:
    Logic, Pro Tools
    Zapraszam w takim razie na herbatę.
  12. Marek Walaszek Przyjaciel dzwiek.org

Zawód:
    "Pan Akustyk"....
    DAW:
    Logic, Pro Tools
    Z przyjemnością informuję że mamy dwóch nowych przedstawicieli

KMR Audio - UK

ZenPro Audio - USA
    sqby lubi to.
  13. tomek4226 Użytkownik

DAW:
    Cubase
    w załączniku screen z najnowszego FutureMusic

Załączone Pliki:

14. AKYSZ Stały Użytkownik

no brawo, ..... dzięki Wam PKB naszego kraju nieco się podniesie... chyba, że uciekniecie przeniesiecie działalność na Cypr ;)
  15. Marek Walaszek Przyjaciel dzwiek.org

Zawód:
    "Pan Akustyk"....
    DAW:
    Logic, Pro Tools
    Bardziej interesuje mnie Sealand.:bandit:

http://www.sealandgov.org/
  16. AKYSZ Stały Użytkownik

brrr... tej na Morzu Północnym? :captain:

a... no tak, link się pojawił :D
  17. jacek.mixer Administrator

Zawód:
    mikser
    DAW:
    Pro Tools
    Może tez okazać się opłacalne założenie działalności na Isle of Man. Warto sprawdzić. Znajomy miał tam zarejestrowany internetowy sklep ze zdjęciami.

Sent from my iPad using Forum Runner
  18. Marek Walaszek Przyjaciel dzwiek.org

Zawód:
    "Pan Akustyk"....
    DAW:
    Logic, Pro Tools
  19. Marek Walaszek Przyjaciel dzwiek.org

Zawód:
    "Pan Akustyk"....
    DAW:
    Logic, Pro Tools
    Zapraszam do przeczytania instrukcji do naszego EQ. Jednym z co-writerów był Bob Katz.
    Instrukcja, oprócz szczegółowego opisu EQ 230P i notek historycznych, porusza wiele ciekawych aspektów profesjonalnego hybrydowego studio.

Znajdziecie ja na dole TEJ strony.
    BtQ lubi to.
  20. markmix Aktywny Użytkownik

Zawód:
    Muzykant
    DAW:
    Ableton Live, Logic, Pro Tools
    Zamöwiony i z niecierpliwoscia oczekiwany....:D
    Marek Walaszek lubi to.

Share This Page

Użytkownicy znaleźli tę stronę szukając wyrażeń:

1. bettermaker cena