1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Apple iCloud + IOS5

Dyskusja w dziale 'Nowe produkty i wydarzenia' rozpoczęta przez jacek.mixer, 6 Czerwiec 2011.

1. jacek.mixer Administrator

Zawód:
    mikser
    DAW:
    Pro Tools
    Udało mi się z powodzeniem zainstalować ios5 na ipadzie. Trzeba tylko pamiętać o przetransferowaniu kupionych aplikacji na komputer (transfer purchases), zrobieniu pełnego backupu na wszelki wypadek. Po przywróceniu aplikacji mam wszystkie dokumenty w iWork oraz innych aplikacjach jak goodreader.

Safari działa dużo szybciej i znacznie swobodnej można poruszać się po forum. Już niekoniecznie forum runner jest szybszy od strony www.
  2. jacek.mixer Administrator

Zawód:
    mikser
    DAW:
    Pro Tools
    iCloud jako całość fajny, ale dla osób korzystających z narzędzi Google niektóre elementy nie będą stanowiły żadnej rewelacji, np. poczta, kontakty, kalendarz. Reszta, czyli automatyczna synchronizacja dokumentów iWork (i innych aplikacji) oraz photostream bardzo fajne.
  3. abdul Użytkownik

DAW:
    Ableton Live, Logic
    ja sobie kalendarz przeniosłem z googla do iCloud. wolę natywnie ;) kontakty zresztą też. I tak pisząc maile z iPhona czy Maca, z konta googlowego, kontakty są. Nie rozumiem tylko iWorka... Muszę mieć do tego któryś z programów z tego pakietu, ale na iOS? Na razie mam tylko Pages na maca i niedostępną usługę z konta iCloud. Szkoda również, że miejsce w iCloud jest ograniczone do backupów i tych wszystkich pierdół, a nie ma normalnego 'dysku' :/ tak czy tak będzie trzeba korzystać z dropboxa. Chyba, że jestem ślepy i tych funkcji nie widzę ;p
  4. jacek.mixer Administrator

Zawód:
    mikser
    DAW:
    Pro Tools
    ...ale ta funkcjonalnosc z kontem google jest juz od dawna - tutaj iCloud nie wnosi zupelnie niczego nowego - mam te same kontakty i kalendarze na iphonie, ipadzie, maku - wszystko synchronizowane przez google - dziala tak samo jak icloud :)
  5. abdul Użytkownik

DAW:
    Ableton Live, Logic
    No nie do końca, różnią się tym, że iCloud w macu ma push ;) No ale oczywiście zgadzam się, że są to te same usługi i i tak wybiorę natywne applowskie wersje. Zresztą Reminder jest lepszy niż Google Task do którego nie ma nawet porządnego klienta, nie stać mnie na Things, a Wunderlist mnie denerwował szybkością działania (a raczej jej brakiem). Denerwuje mnie jednak fakt braku jakiejkolwiek przestrzeni 'dla siebie' w tej chmurze ;)
  6. jacek.mixer Administrator

Zawód:
    mikser
    DAW:
    Pro Tools
    dla tego push moglbym zmienic email, bo to faktycznie fajne... zobaczymy, moze sie przekonam
  7. jacek.mixer Administrator

Zawód:
    mikser
    DAW:
    Pro Tools
    iCloud ma bardzo przydatną funkcję Photo Stream. Na koniec dnia/sesji robię iPhonem fotkę ekranu komputera z nazwą sesji i datą oraz fotki wszystkich urządzeń. Te zdjęcia automatycznie lądują w Photo Stream dzięki czemu mogę uporządkować je później na iPadzie lub komputerze przerzucając je np. do opowiedniego miejsca w Evernote. Niby drobiazg, ale zawsze pracuję do samego końca i w pośpiechu wybiegam ze studia. Te 10 minut na zapisanie notatek z sesji dzięki Photo Stream mogę łatwo zrobić w domu. Polecam.
  8. babcius Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    Maila mógłbym sobie przenieść do iCloud, jednak kalendarz działający tylko z iCloud mi nie odpowiada, jako że udostępniam i subskrybuje też inne kalendarze. Ciekaw jestem, czy zostanie to kiedyś zmienione, aczkolwiek polityka Apple'a chyba jest taka, że zakładaja, że wszyscy mają korzystać z ich produktów.
  9. abdul Użytkownik

DAW:
    Ableton Live, Logic
    zawsze możesz zrobić import/export ics'a do pliku i załadować czy to w g czy to w icalu
  10. babcius Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    No raczej nie mogę zrobić tak, że będę widział czyjś kalendarz na bieżąco wszędzie - tzn iCal, iOS i iCloud. Czytałem o różnych rozwiązaniach, ale nie znalazłem nic co pozwoliłoby mi osiągnąć pożądaną funkcjonalność.
  11. abdul Użytkownik

DAW:
    Ableton Live, Logic
    istnieje taka opcja jak udostępnienie kalendarza publicznie. wejdź w icloud i tam obok kalendarzy jest taka ikonka śmieszna, to w nią kliknij i zobacz.
  12. babcius Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    Działa tylko z kalendarzami iCloud.
  13. jacek.mixer Administrator

Zawód:
    mikser
    DAW:
    Pro Tools
    kalendarz iCloud nie daje nic, czego nie mamy już od dawna w kalendarzu Google - moze jedynie ladny interface uzytkownika na stronie www.icloud.com :)
  14. babcius Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    No o tym wiem i dlatego aktywnie używam google'a. W iCloud jedynie podoba mi się zintegrowane powiadomien z aplikacja z iOS. Poza tym miałem nadzieje, ze wszystko od jednego producenta będzie razem idealnie wspolgrac, jednak w kwestii maila i kalendarza iCloud niestety nie spełnił moich oczekiwań. Reszta usług mi sie podoba. A co do wyglądu google'a to po zmianach mi sie bardzo podoba.

Share This Page

Użytkownicy znaleźli tę stronę szukając wyrażeń:

1. import kontaktów iphone na icloud

,
  2. przywrócenie pliku z icloud