1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Aplikacje Android przydatne w studiu i dla muzyków.

Dyskusja w dziale 'Komputery, Interfejsy, Oprogramowanie - Mac & PC' rozpoczęta przez konop_tnt, 31 Maj 2011.

1. konop_tnt Stały Użytkownik

DAW:
    Cubase
    Jak w temacie.

Ja polecam:
    Tuner:
    https://market.android.com/details?id=com.bork.dsp.datuna&feature=search_result

Metronom (bardzo fajny zawawansowany):
    https://market.android.com/details?id=gabriel.metronome&feature=search_result

Sound meter (bardziej jako ciekawostka, nie wiem jeszcze czy jest jako tako dokładne):
    https://market.android.com/details?id=com.bti.soundMeter&feature=search_result

Androidowa gitara z bliblioteką akordów:
    https://market.android.com/details?id=com.codingcaveman.SoloTrial&feature=search_result
    fabian lubi to.
  2. fabian Użytkownik

Zawód:
    technolog
    konop_tnt lubi to.
  3. BurczybasS Aktywny Użytkownik

Zawód:
    Realizator wdzięku ;)
    DAW:
    Pro Tools
  4. przemak Przyjaciel dzwiek.org

konop_tnt lubi to.
  5. kornel_k Aktywny Użytkownik

6. przemak Przyjaciel dzwiek.org

Nie, GalaxyS nie ma lampy blyskowej, a musze miec jakas latarke ;)
  7. konop_tnt Stały Użytkownik

DAW:
    Cubase
    To samo mam z xperią X8, więc się przyda.
  8. sqby Aktywny Użytkownik

DAW:
    Reaper
    Hej, jakiś czas temu wpadła mi w ręce zabawka na androida o nazwie Wireless Mixer -> zdaje się że jest na gearslutz link do aplikacji.
    Chodzi o zdalny kontroler daw przez wifi. Nie potrafiłem tego do końca odpalić - udało się to komuś?
    Wydaje się to bardzo wygodne jak ktoś nie posiada asystentów i czasem musi być w 2 miejscach na raz.
    Sterowanie z record roomu swoim dawem jest moim zdaniem bardzo ciekawym pomysłem.
    pozdrawiam serdecznie,
  9. MJK Użytkownik

Zawód:
    konstruktor mechanik
  10. MJK Użytkownik

Zawód:
    konstruktor mechanik
  11. fabian Użytkownik

Zawód:
    technolog
  12. przemak Przyjaciel dzwiek.org

13. sqby Aktywny Użytkownik

DAW:
    Reaper
    Udało mi się odpalić touchdawa na reaperze - całkiem ciekawa zabawka :)
  14. Smiechu Stały Użytkownik

Zawód:
    Inżynier Konstruktor
    DAW:
    Sonar
    Hi-Q MP3 Recorder - znajdziecie na Android Market

Pozwala na rejestracje za pomocą wbudowanego mikrofonu telefonu plików mp3 o zdumiewająco dobrej jakości... Może się przydać do szybkiego nagrania pomysłów, próby zespołu, ciekawego odgłosu natury lub na co przyjdzie ochota...
  15. Smiechu Stały Użytkownik

Zawód:
    Inżynier Konstruktor
    DAW:
    Sonar
    Panowie... ale to was "ROZPIERDOLI" :D

https://secure.logmein.com/

Aplikacja działająca na zasadzie zdalnego pulpitu...

Zastosowanie?? Siedzimy w kawiarni (teraz w prawie każdym lokalu jest darmowe wifi, a jeśli nie to abonamenty na bezprzewodowy internet są coraz korzystniejsze)... ze swojego smartfona/tabletu wyposażonego w android (apple i windwos również) wchodzimy na komputer odpalony w studiu :D... i możemy robić wszystko co nam się żywnie podoba... w naszym przypadku... miksować nagrania na swoim smartfonie na odległość wykorzystując moc obliczeniową swojego kompa w studiu... oczywiście dźwięk odtwarzany w SP pochodzi również z naszego kompa :D
    O dalszych zastosowaniach pomyślcie sami... :D
    Jedyny mankament to cena... ok 40zł... ale wydaje mi się że zastosowania jakie można znaleźć dla tej aplikacji są warte ceny... jest jeszcze podobna aplikacja która łączy się bez dodatkowej aplikacji hosta instalowanej na kompie... ale ta kosztuje ok 90zł :p skonfigurowanie jej jest trudniejsze... a i działa tylko z systemami windows...

Dla mnie miazga...

16. przemak Przyjaciel dzwiek.org

Ja tam nie wiem, do teamviewera temu daleko. Tak patrze, ze jeszcze nie napisalem o tym, chyba na innym forum, bo przeciez powinienem. Dziala z winda, makiem i linuxem, paskudnie drogi ale do zastosowan niekomercyjnych darmowy.

http://www.teamviewer.com/pl/index.aspx
    Kamil Sołdacki lubi to.
  17. przemak Przyjaciel dzwiek.org

Jezeli ktos ma staly IP i pracuje na win pro to Wyse PocketCloud dziala bez pudla, darmowy pamieta tylko jedno polaczenie i nie powieksza dwoma palcami. Niestety to jest vnc albo remote desktop, wiec komputer musi miec remote desktop albo zaintalowany vnc serwer. Jezeli vnc, to jest sporo klientow darmowych i platnych, do tego jak nie ma stalego IP to dyndns i zadne teamviewery czy logmeiny niepotrzebne.
    Ale teamviewer najlepszy jednak.
  18. leokos80 Użytkownik

DAW:
    Reaper
  19. JoachimK moderator globalny

Jeżeli chodzi o pliki kompresowane, to nie jest to takie dziwne, że nierówna zapętla.

Share This Page

Użytkownicy znaleźli tę stronę szukając wyrażeń:

1. aplikacje muzyczne android

,
  2. aplikacje muzyczne na androida

,
  3. metronom android

,
  4. muzyczne aplikacje android,
  5. android aplikacje muzyczne,
  6. aplikacje muzyczne na android,
  7. aplikacja do muzyki android,