1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Antares Auto-Tune - Jak użyć profesjonalnie?

Dyskusja w dziale 'Pluginy' rozpoczęta przez grandmc, 7 Listopad 2011.

1. grandmc Użytkownik

DAW:
    Cubase
    Witam. Tak jak w temacie jak uzyc autotune zeby ladnie dostroic wokal, bo ja jak go uzywam to wokal brzmi jeszcze gorzej falszuje itp. jak sie uzywa tego programu przez midi? Czy przez skale? Bardzo prosze pomozcie:)
  2. przemak Przyjaciel dzwiek.org

Duuuzo reczej pracy niestety, zadne midi ani automaty.
  3. grandmc Użytkownik

DAW:
    Cubase
    Co znaczy duzo recznej roboty? Rozwin swoja mysl, gdzie sie to robi?
  4. jacek.mixer Administrator

Zawód:
    mikser
    DAW:
    Pro Tools
    przełącz się na tryb graficzny, gdzie ręcznie korygujesz złe nuty

zgrywaj rezultat od razu na drugi ślad
  5. przemak Przyjaciel dzwiek.org

W zasadzie najpierw "make curve" a potem albo gora-dol z wcisnietym altem - calosc albo za konce, albo ewentualnie, jak juz sie nie da, rysowanie kreseczek roznej dlugosci - przy czym proby likwidacji wibrata z gory sa skazane na niepowodzenie ;)
    W ten sposob dobrze obrobiony wokal jest OK i normalny czlowiek nie zauwazy, ze cokolwiek bylo robione, w sumie to i fachowiec nie uslyszy, bo jak - zwlaszcza, gdy pracujemy z kims, kto normalnie spiewa dobrze i moglby zaspiewac dobrze, tylko mu/jej sie nie chcialo czy cos, wtedy niektore rzeczy sa grzebane mocniej, inne mniej a inne w ogole - choc to ostatnie to rzadko ;)
    Dla faceta oktawa wyzej z melodyny czasem czyni cuda, czesto jeden z glosow w chorkach tez moze isc z melodyny, jak jest jakis glupi uklad albo malo czasu.
    Na koniec vocalign z chorkami i dublem i mamy hiciora.
  6. grandmc Użytkownik

DAW:
    Cubase
    Nic mi z tego nie wychodzi nawet nie wykrywa mi nut, kompletnie nie wiem o co chodzi:(
  7. przemak Przyjaciel dzwiek.org

Muisz przejsc w tryb graficzny i potem wczytac do wtyczki jakis kawalek. Wtedy pojawia sie "wezyki", ktore mozna edytowac. Co potem - zalezy od programu, ja w PT przegrywam na drugi slad od po prostu.
  8. grandmc Użytkownik

DAW:
    Cubase
    Tak wszedlem w tryb graficzny, wciskam track pitch i zgrywa mi pozniej pokazuja sie gdzieniegdzie jakies kreski ale co z nimi zrobic?
  9. przemak Przyjaciel dzwiek.org

Ruszac i rysowac ;)
    Nie wiem, jaka masz wersje i jak w nowszych sie to robi, ja mam 4 iles, jak sie pojawia kreski wcisnij "make curve" i dalej sie domyslisz...
  10. przemak Przyjaciel dzwiek.org

Oczywiscie instrukcje czytales? ;)
  11. grandmc Użytkownik

DAW:
    Cubase
    Nie czytalem:) Ale w sumie mam Cubase 6 i w nim jest Vari Audio, czy to nie dziala jak autotune? Tylko jakos nie zawsze ladnie mi dostraja, moze tez nie wiem jak uzyc:(
  12. maSh Początkujący

Zawód:
    realizator dźwięku
    DAW:
    Pro Tools
    Vari Audio to nie Antares. Może miły pan z YouTube Ci cokolwiek rozjaśni?
    Pozdrawiam

Share This Page

Użytkownicy znaleźli tę stronę szukając wyrażeń:

1. jak używać autotune

,
  2. Antares Autotune

,
  3. autotune jak używać

,
  4. jak korzystac z auto tune,
  5. antares auto tune,
  6. jak zrobić auto tune,