1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Animoog

Dyskusja w dziale 'Nowe produkty i wydarzenia' rozpoczęta przez yavek, 17 Październik 2011.

1. yavek Użytkownik

jacek.mixer lubi to.
  2. EMZK Użytkownik

Fajowe ! ale mimo wszystko wolę uzbierać te 12 koła na Voyagera :) miałem kiedyś komputer apple`a i tak szybko jak przyjechał - tak szybko wyjechał, a to była jeszcze szacowna G5`tka na Motorolli
  3. Lex Aktywny Użytkownik

Zawód:
    Manager
    Kolejne dobre i kreatywne narzędzie na iPad-a. O tym że to nie zabawka niech świadczy fakt że na iPadzie (oczywiście nie tylko) została zrobiona ostatnia płyta Gorillaz.
    EMZK mając do dyspozycji synthy moog-a myślę że warto mieć również iPad-a.
    * Sprostowanie: G5 nie jest procesorem motoroli tylko AIM, w skład konsorcjum wchodziła motorola ale procesory PPC to twór IBM-a.
  4. EMZK Użytkownik

oj to rzeczywiście pomyłka - zawsze myślałem , że to motorola robi PPC ..
    jakoś się po prostu nie mogę przyzwyczaić do grania "na ekranie" ale zdaję sobie sprawę , że to bardzo kreatywne narzędzie, szczególnie jeśli chodzi o przygotowywanie szkiców numerów, szybkie komponowanie, aranżowanie itp.
    jest na to jakiś "DAW" w miarę rozsądny? tak , żeby różne te maszynki sobie tam nagrywać?
  5. Lex Aktywny Użytkownik

Zawód:
    Manager
    Motorola robiła wcześniejsze procesory dla Appla. Ale że ich "risk" (chyba 88k) nie do końca się sprawdził to powstało konsorcjum firm Apple, IBM i Motoroli. Rozwinęli procesor IBM-a Power i tak powstał PowerPC to tak w ostrym skrócie.
    iPad świetne narzędzie dla muzyków, zauważyli to producenci profesjonalnego sprzętu i oprogramowania. Jest Moog jest Korg i wiele innych. Jeśli chodzi o DAW to jest Garage Band w wersji na iPad-a. To taki daaaaleki "kuzyn" Logic-a.
  6. jacek.mixer Administrator

Zawód:
    mikser
    DAW:
    Pro Tools
    Ja dziś nie wyobrażam sobie życia bez ipada :) Wiem, to dowód na poważną chorobę... Animoog już kupiony.
  7. jacek.mixer Administrator

Zawód:
    mikser
    DAW:
    Pro Tools
    Animoog genialny!

Warto kupić go parę złotych dopóki trwa promocja. Myślę, że dla wielu osób sama ta aplikacja będzie warta ceny jaką trzeba zapłacić za iPada :)
    Lex lubi to.
  8. B.E.C.I.D Użytkownik

DAW:
    Reaper
    Rany!, a ja myślałem naiwnie, że z grubsza potrafię obsługiwać syntezatory.... :o
    Persing przy nich to przedszkole...
  9. Lex Aktywny Użytkownik

Zawód:
    Manager
    Dziś się trochę pobawiłem Animoogiem. Fajna sprawa. Filtatron też świetny.
  10. JoachimK moderator globalny

Share This Page

Użytkownicy znaleźli tę stronę szukając wyrażeń:

1. animoog