1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Alesis DM6 i Superior - jak ustawic?

Dyskusja w dziale 'Bębny - rejestracja i obróbka nagrań' rozpoczęta przez Smyk256, 24 Październik 2011.

1. Smyk256 Początkujący

Chcialbym podpiac moja perkusje pod bebny z Superiora, ale nie bardzo wiem jak sie za to zabrac, tzn. w tej chwili poszczegolne bebny nie sa wlasciwie przypisane (pod werblem mam toma itp.) Wiem, ze trzeba zaladowac Drum Mape, ale nie do konca wiem gdzie ja znalezc i jak ustawic. Czy ktos moglby mi krok po kroku wyjasnic co powinienem zrobic? Calosc dziala pod Cubase 6. Bede wdzieczny za pomoc. pozdrawiam
  2. mirek.wdowczyk Początkujący

Zawód:
    Mixer,
    DAW:
    Cubase, Pro Tools
  3. Smyk256 Początkujący

Dziekuje, za pomoc. Pierwsze o czym mowi gosc w tym tutuorialu to koniecznosc pobrania najnowszej wersji oprogramowania ze strony Toontracka, aby w ogole opcja mappingu byla dostepna. Na to nie wpadlem takze pewnie dlugo zastanawialbym sie jak to ugryzc. Byc moze bez aktualizacji tez sa jakies funkcje, ale teraz wydaje sie to w miare proste.

Zastanawia mnie jednak jak rozwiazany jest mapping hi-hatu... Czy jest jakies gotowe rozwiazanie przypisujace poszczegolne sample do poszczegolnych pozycji (otwarty, zamkniety itp.) czy trzeba to wszystko recznie robic?

Widze, ze sa tez jakies gotowe schematy mappingu. Mam nadzieje, ze ktorys po zaladowaniu po prostu bedzie pasowal i nie bedzie trzeba za duzo kombinowac.

Pozdrawiam!

Share This Page

Użytkownicy znaleźli tę stronę szukając wyrażeń:

1. alesis dm6 opinie

,
  2. alesis dm6 forum

,
  3. jak zlozyc alesis dm6

,
  4. alesis dm6 superior