1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

AKG Groove Pack - Ktokolwiek widział , ktokolwiek wie

Dyskusja w dziale 'Bębny - rejestracja i obróbka nagrań' rozpoczęta przez Shimo, 21 Czerwiec 2011.

1. Shimo Początkujący

Witam,
    już od dłuższego czasu noszę się z zamiraem zakupu setu miców do bębnów. Mówimy o półce budżetowej.
    Wszelkiego rodzaju T.Bone czy Stagg'i odpadają. Początkowo myślałem o Audio-Technice MBDK7, choć wiem że "szału" z nimi nie ma, natomiast początkiem roku AKG zaprezentowało nowy set o nazwie Groove Pack w rewelacyjnej cenie ok. 299E, w polsce znalazłem nawet za 990zł. Teraz pytanie czy tanie AKG się sprawdzi w micro studiu i na scenie? Osobiście mam mieszane uczucia, ale z drugiej strony zawsze to AKG z gwarancją etc.
    Co myślicie o ty secie?
    zamieszczam link do strony AKG:
    http://www.akg.com/site/products/powerslave,id,1196,pid,1196,nodeid,2,_language,EN.html
  2. masterofphysicalchemistry Aktywny Użytkownik

myslisz ze te akg beda sie znaczaco roznic od reszty?

swojego czasu zdaje sie sinquestsound jechal na zestawie superluxa i rezultaty byly niezle. Na pewno znaczek AKG bedzie dzialal bardziej niz T.Bone czy inny - ale to tylko znaczek... pytanie czy ktos bedzie na to patrzyl czy tego sluchal? jest kilka wazniejszych czynnikow wplywajacych na brzmienie niz te zestawy.
  3. Shimo Początkujący

Jeśli chodzi miki T.bone itp., odrzucam je ze względu na fatalne wykonanie, mam na myśli wypadające sitka, pękające uchwyty, nie trzymające gwinty i często sopry rozrzut parametrów. Zakładam że AKG jednak wykona je trochę lepiej. Co do dźwięku wiem że na tanich mikach można osiągnać niezłe efekty, przytoczę tutaj Stagga na którym kilka razy grałem, biorąc pod uwagę cenę nie miałem zastrzeżeń i wątpię aby AKG zabrzmiało znacząco lepiej.
    Chcę poprostu poznać opinie innych.
  4. barytosz Użytkownik

Zawód:
    Łowcy.b
    witaj za 1100zł odsprzedam zestaw PGDMK6 SHURE'a ( bez kabli ).

Share This Page

Użytkownicy znaleźli tę stronę szukając wyrażeń:

1. AKG Groove Pack

,
  2. akg groove pack review

,
  3. AKG groove pack forum