1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Akcja "4000 x 10 PLN",czyli stajemy sie wspölnikami !

Dyskusja w dziale 'Informacje o dzwiek.org' rozpoczęta przez markmix, 10 Listopad 2011.

1. Smiechu Stały Użytkownik

Zawód:
    Inżynier Konstruktor
    DAW:
    Sonar
    @markmix

Żeby ta akcja miała rację bytu... to musiałby się znaleźć ktoś kto wyłożyby np. połowę czyli 20000zł i postawił sprawę tak: "z waszą pomocą odkupię forum i będę zajmował się jego prowadzeniem i zarządzaniem, musicie się tylko zrzucić na kolejne 20000zł"... i najlepiej żeby to był jakiś autorytet w dziedzinie realizacji, który wzbudziłby zaufanie dużego grona osób...
    W innym wypadku jeśli zbiórka 40000zł od 4000 anonimowych osób bez żadnego planu ładu i składu powiodłaby się to oznaczałaby zniszczenie tego forum doszczętnie... jeśli coś jest wszystkich to znaczy, że jest niczyje...
    carrtmann lubi to.
  2. markmix Aktywny Użytkownik

Zawód:
    Muzykant
    DAW:
    Ableton Live, Logic, Pro Tools
    Nic twörczego widze ta debata nie wniesie.
    Liczylem na burzliwa dyskusje z udzialem wlasciciela,ktöra MOGLA doprowadzic do wypracowania jakiegos konsensusu.Ale bez wlasciciela cala ta zabawa nie ma sensu.
    Jest wiele pytan bez odpowiedzi jak: jest ta cena realna ?, ma to forum rzeczywiscie 4.000 uzytkowniköw ?, chca to forum ratowac ?,czy wlasciciel bylby sklonny pozwolic to forum ratowac ?,jesli tak to w jaki sposöb ? itp.,itd.
    Oczywiscie sam möj pomysl byl nierealna prowokacja, ktöra mogla wszakze doprowadzic do jakich sensownych rozwiazan.
    Ale tylko z pozytywnie nastawionym i kooperujacym Jackiem On chce jednak jak widze swoje dziecko ukatrupic, wiec mu nie mam zamiaru przeszkadzac,bo niby jak ?

Przepraszam za zamieszanie i zycze sukcesöw na przyszlosc !
  3. paul Użytkownik

Albo zainkasowac 40000.
  4. markmix Aktywny Użytkownik

Zawód:
    Muzykant
    DAW:
    Ableton Live, Logic, Pro Tools
    Pewnie tez....., kto wie ?
  5. Marek Walaszek Przyjaciel dzwiek.org

Zawód:
    "Pan Akustyk"....
    DAW:
    Logic, Pro Tools
    Panowie, ile by każdy nie dołożył...trzeba by zatrudnić 1 osobę która byłaby adminem 24/7 a drugą która zajęła by się marketingiem (takie minimum). Czyli lekką ręką 5-6 kafli miesięcznie. O tym już mało kto mówi.
    4000 ludzi może się kiedyś zarejestrowało, ja odwiedzam to forum od kilku miesięcy i już kojarzę 80% aktywnych użytkowników, czyli z 50 osób.
    Kalkulacja jest prosta, forum musi generować 200-300zł dziennie, z reklam nie da rady i innej formy sprzedaży tu raczej się nie da wdrożyć.

Takie luźne przemyślenie, może gdzieś się mylę.
  6. Smiechu Stały Użytkownik

Zawód:
    Inżynier Konstruktor
    DAW:
    Sonar
    Bardzo dobrze mówisz...
  7. AKYSZ Stały Użytkownik

dokładnie tak jest. reszta to jedno- lub kilkurazowi użytkownicy szukający konkretnej odpowiedzi i znikający na dłuższy czas lub zawsze.
  8. Danek Użytkownik

Są też tacy jak ja od dwóch lat napisałem 127 postów razem z tym a zaglądam tutaj codziennie.
    AKYSZ lubi to.
  9. kvl Początkujący

I ja czasem...
  10. uni Początkujący

Siema,

A ja nie pisałem, raptem te dwa posty. Za to dużo czytałem. Dużo się od Was nauczyłem. Może nie koniecznie technicznie (parapety, elektronika) ale mentalnie. Czuję na tym forum związek ludzi, którzy wiedzą czego chcą. Czuję tę inność od "portali branżowych". Myślę, że warto byłoby to zachować.

pozdrawiam Was,

Paweł Mankieiwcz

Share This Page