1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Akcja "4000 x 10 PLN",czyli stajemy sie wspölnikami !

Dyskusja w dziale 'Informacje o dzwiek.org' rozpoczęta przez markmix, 10 Listopad 2011.

1. markmix Aktywny Użytkownik

Zawód:
    Muzykant
    DAW:
    Ableton Live, Logic, Pro Tools
    Drodzy forumowicze !
    Kolega Jacek ,co z pewnoscia obserwujecie, miota sie nie wiedzac , co z NASZYM WSPOLNYM FORUM poczac. Jego pomysl ze sprzedaza jest raczej nierealny, bo trudno znalezc entuzjaste co wywali 40.000 PLN ,po to zeby inni sobie mogli popisac.
    Pomözmy wiec sobie sami , i wykupmy nasze UKOCHANE FORUM ,stajac sie jego wspölwlascicielami.
    Rachunek jest prosty:

4.000 Useröw x 10 PLN = 40.000 PLN i zycie toczy sie dalej.

Dobrych moderatoröw juz mamy, pozostaje wiec kwestia drobnych juz oplat za serwer (Jacek möwil cos o 500 PLN rocznie ?),co da sie z pewnoscia tez rozwiazac .

Co sadzicie o tym pomysle ?

Moglibysmy w koncu o muzyce,technice i innych przyjemnych rzeczach pogadac, a nie tylko kiedy forum zamilknie.
    pro_draqu lubi to.
  2. Diki Użytkownik

ja jestem za, ale jak zliczysz tych "aktywnych" użytkowników którzy uważają to forum za swój drugi dom i będą chcieli się dorzucić to będzie ich może z 200-300 ;)
  3. Kamil Kucharczyk Użytkownik

4. ProT Użytkownik

10PLN moge wlać :)
  5. markmix Aktywny Użytkownik

Zawód:
    Muzykant
    DAW:
    Zobaczymy jakim echem sie ta inicjatywa odbije, i wtedy bedziemy dalej myslec - cos trzeba robic ,bo za chwile zostaniemy z reka w nocniku ! :banghead:
  6. Mirazzboono Użytkownik

7. Andy Aktywny Użytkownik

ja jestem na tak, ale jest małe ale ? kto będzie prawnym właścicielem tego forum ? teraz jest Jacek oficjalnie, ale sprzedać to 4000 osób to byłoby zamieszanie. Kto będzie Nas reprezentował niby ?
    i zebrać 4 tysiące osób do końca roku, to też będzie coś :D
  8. RX75 Aktywny Użytkownik

DAW:
    Reaper
    :)
    Nierealne ale miła inicjatywa.
    Oczywiście wrzucam 10pln do skarbonki
  9. markmix Aktywny Użytkownik

Zawód:
    Muzykant
    DAW:
    Wlascicielami bedziemy my jako akcjonariusze tego przedsiewziecia.Do sprawowania faktycznej wladzy sami wybierzemy komitet wykonawczy.To nie jest trudne-tak dziala 3/4 biznesu swiatowego. Dzialajmy - nie szukajmy dziury w calym, bo sie skonczy jak zwykle w Polsce,czyli niczym.Oczekuje od Jacka ze sie okresli ,czy by sie zgodzil na takie rozwiazanie, i jesli tak to niech daje numer konta. Po jakims terminie wszyscy ,ktörzy nie zaplaca ,wypadaja z zabawy i nie maja wiecej dostepu.Amen.
  10. Sempoo Stały Użytkownik

Zawód:
    zealirator wdzięku
    DAW:
    Adobe Audition, Reaper
    Jestem z Wami, o panicze! :)
  11. Nabla Użytkownik

REJS mi się przypomniał.

Inicjatywa zacna.
  12. Kamil Sołdacki Użytkownik

Zawód:
    sound engineer
    DAW:
    Logic, Pro Tools
    Jak będzie trzeba, to dorzucę i ja dyszkę :)
  13. dzwiekowykolezka Użytkownik

Zawód:
    piekarz
    DAW:
    Reaper
    ode mnie też dycha
  14. Lex Aktywny Użytkownik

Zawód:
    Manager
    Towarzysze, koniec wyzysku!! Proponuję forum znacjonalizować, a do nadzoru wyznaczyć komisarza ludowego ;)
    A tak na poważnie nie wiem czy nie łatwiej było by 400 x 100, albo po prostu zebrać grupkę ludzi którzy zechcą być udziałowcami z różnym wkładem. Tylko że wtedy trzeba by wszystko sformalizować, stworzyć spółkę lub fundację albo stowarzyszenie.
    Tylko że KUPIĆ to nie jedyny problem. Nieocenionym wkładem tego forum jest jednak praca Jacka o czym często zapominamy bo jej pewnie często po prostu nie widać. No i teraz kupujemy i co dalej? Kto to prowadzi? Za darmo? Niestety moje doświadczenia z takimi akcjami nie są najlepsze. Tu naprawdę olbrzymi szacun należy się Jackowi. Można go nie lubić, może wkurzać, można ( i czasem trzeba) się z nim nie zgadzać, ale że chciało mu się to tyle ciągnąć to ja jestem pełen podziwu.
    Rozmawiałem (zupełnie luźno) na ten tema z firmą (brata) powiedzieli że ok, mogli by wyłożyć ze 20tys ale co z tego jak za chwile trzeba by wyłożyć kolejne 100k na zbudowanie jakiegoś sensownego modelu biznesowego. To wszystko nie jest takie hop siup. Zastanawiam się czy już lepiej nie wydać tych 40tys na "pensję" dla Jacka z jakąś umową że poprowadzi to np kolejne 2 lata. Pytanie czy mu się to opłaca, czy mu się to chce czy jeszcze wierzy w ten projekt.

PS. Ale jak ma to pomóc sprawie to i ja dychę dorzucę ;)
    Sempoo lubi to.
  15. Tomek Walko Początkujący

Zawód:
    Mały przedsiębiorca
    DAW:
    Pro Tools, Reaper
  16. BtQ Stały Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    Dużo osób jest tutaj na tak ale jak Jacek zaproponował subskrybcję to okazało się, że płaci 5 osób. Obawiam się, że chęci to nie wszystko.
  17. Smiechu Stały Użytkownik

Zawód:
    Inżynier Konstruktor
    DAW:
    Sonar
    Dokładnie...
  18. grandmc Użytkownik

DAW:
    Cubase
  19. markmix Aktywny Użytkownik

Zawód:
    Muzykant
    DAW:
    Poczekajmy co na to sam zainteresowany ,czyli Jacek, i wtedy pomysli sie dalej...:bird:
  20. Księciunio II Aktywny Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    Ehh... , czy ta nasza tradycja narodowa zawsze musi być taka dziwna.

Jak za komuny.

W moim rozumieniu tego tematu :) tu nie chodzi o tą dychę, traktowaną raczej jako wpisowe, ale o zmianę kierunku, w którym to forum miałoby później zmierzać. Widać jednak, że są tu konserwatyści, którym się to podoba, i nie chcą żadnych zmian. Tak trzymajcie :)

Idę obczaić, co tam "Akysz" swoim fanom wyszykował :D
    markmix lubi to.

Share This Page