1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Adobe Audition (niepotrzebne track'i)

Dyskusja w dziale 'Komputery, Interfejsy, Oprogramowanie - Mac & PC' rozpoczęta przez Bedozet, 19 Październik 2011.

1. Bedozet Początkujący

Witam.
    Mam taki problem.. Mianowicie nagrywam w progdamie Adobe Audition i wszystkie ścieżki (nawet te po chwili usunięte w programie) zapisują się w folderze "nazwa sesji"-recorded. Problem polega na tym, że muszę wysłać wzystko do masteringu i mam o wiele więcej plików niż to jest potrzebne.

W programie mam 30 ścieżek z wokalem, a w folderze *recorded 137, przez co spakowany plik przybiera niepotrzebnie na wadze.

Jak zrobić tak, że zostają tylko te potrzebne pliki, które wykorzystuje sesja?

Liczę na odpowiedź, pozdrawiam.
  2. 1521kuba Aktywny Użytkownik

DAW:
    Adobe Audition
    Otwórz sesję z wszystkimi potrzebnymi trackami, zgrupuj wszystkie, wyłącz "kłódkę", skopiuj (ctrl+prawa mysz - w prawo), usuń pierwotne tracki, zgrupuj skopiowane, przesuń do zera, zapisz sesję jako nową, w nowym folderze, z nową nazwą (np. nazwa - 2), program zażąda zapisania skopiowanych tracków w nowym folderze.
  3. Bedozet Początkujący

Jak wyłączyć "kłódkę"?
  4. 1521kuba Aktywny Użytkownik

DAW:
    Adobe Audition
    Nie mam AA w domu, to nazywa się chyba "lock in time" a symbolem jest kłódka na tracku i ikonce skrótu na pasku narzędzi. Jeżeli nie używałeś tej opcji, to się nic samo nie zablokowało.

Share This Page

Użytkownicy znaleźli tę stronę szukając wyrażeń:

1. jak zablokować sciezki w adobe audition

,
  2. adobe audition skróty

,
  3. jak wylaczyc klodke na folderze