1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Acid Pro zawiesza komputer

Dyskusja w dziale 'Komputery, Interfejsy, Oprogramowanie - Mac & PC' rozpoczęta przez psk53, 2 Październik 2011.

1. psk53 Początkujący

Witam.
    Od dłuższego czasu używam oprogramowania Acid Pro 4.0 oraz wersji 7.0. Pracuje na karcie dźwiękowej Focusrite Saffire 6 USB. Niestety od kilku tygodni dzieje się rzecz nieciekawa... mianowicie po nagraniu kilku ścieżek lub po prostu jakiś krótki czas po uruchomieniu Acid'a komputer kompletnie się zawiesza. Obraz nie znika, ale zero reakcji! nie działa ani mysz ani klawiatura i pozostaje tylko reset. Dzieje się tak już za każdym razem. Próbowałem wyłączać inne aplikacje, program antywirusowy, itp, itd niestety nic to nie daje. Dotychczas wszystko było ok i godzinami mogłem używać tej aplikacji bez jakichkolwiek problemów. Może ktoś wie ocb? dzieje się tak tylko po uruchomieniu Acida...
  2. psk53 Początkujący

nikt nie jest w stanie mi pomóc? dalej nie poradziłem sobie z tym problemem, dodam tylko, że gdy używam wbudowanej karty w laptopie to tak się nie dzieje - tylko kiedy pracuje na Focusrite Saffire...
  3. polar Początkujący

Zawód:
    Biolog analityk
    DAW:
    Logic
    Hej, a sprawdzałeś na jakimś innym programie? Spróbuj zainstalować nowe sterowniki. Acid to świetne narzędzie ale niestety bywa niestabilne, dlatego się z nim pożegnałem i teraz już tylko Logic.
    Może być też wina jakiegoś wirusa - po reinstalacji Windowsów może działać normalnie (zdarzało mi się tak kiedyś).

Pozdrawiam,
    polar

Share This Page