+ Nowa Odpowiedź
Pokaż wyniki 1 do 11 z 11

Wątek: Taki mały dylemacik ;)

Mat
    Guest

Domyślnie Taki mały dylemacik ;)

Reklama wyświetlana tylko
    dla niezalogowanych użytkowników.
    Wczesniej juz pytalem o rozne "cyfry" i inne takie, ale troche mi sie pozmienialo w sprzecie i nie tylko. Probuje teraz zlozyc sobie zestaw typowo koncertowy, prosty w obsludze i konfiguracji. Mam Boss'a Gt6, tylko ze wymaga sporo pier...a sie zeby go dobrze skonfigurowac pod wzmakiem. No i zastanawiam sie, czy jest sens zmieniac go na cos innego, czy np za cene Gt6 uda mi sie kupic cos, co bedzie duzo prostsze w obsludze (czasem nie ma czasu na zabawe w konfiguracje) - cos w stylu PODa, ale bedzie mialo podobna ilosc efektow (pomijam syntezator i tym podobne kosmosy :wink: )? :?

Senior Member Hardi is on a distinguished road Hardi's Avatar
    Miejscowość
    północno-zachodnie wybrzeże Norwegii

To zależy, co tak naprawdę chcesz mieć, czy wystarczy ci kilka podstawowych, ale zawodowych efektów bez przesterów, bo te może mieć z pieca?

Mat
    Guest

Przestery tylko i wylacznie z pieca. Potrzeba mi czegos do efektow. Testowalem POD2.0. Obsluga tego jest super, ale nie ma wszystkiego czego mi trzeba.

wilk przeokrutny
    Guest

Kup efekt TC Electronic G-Major, posiada wszystko co trzeba i potrafi nawet zmieniać kanały w piecu, a przy tym jego efektu są wyższej klasy niż te w podzie.

Anonymous
    Guest

Kup efekt TC Electronic G-Major
    Niestety, nawet na uzywany mnie nie stac. Moj budzet to Gt6, plus cos tam moge dolozyc, czyli wyjdzie pewnie okolo 1500-1600pln. No i tak sie zastanawiam czy za te pieniadze znajde cos sensownego (plus ewentualnie jakis sterownik), czy zostac jednak przy Gt6.

Kali
    Guest

Polecam kupno używanego Rocktrona Intellifex (o ile się da starszą wersję) i do tego FCB1010 Behringera. Powinno wyjść około 1500zł. Jak tej kombinacji używam i zdecydowanie się sprawdza.

Miejscowość

To bież Rocktron, którego Kali poleca, albo TC Electronic M300 lub Lexicon MX200 do tego kontroler nożny midi Behringer FCB1010 i będziesz mieć super sprzęcik. W dodatku FCB1010 będzie mógł zmieniać 2 kanały w piecu, a to jest duży plus

Mat
    Guest

Jeszcze jedno pytanko mam, ale pisze tu, bo chyba nie ma sensu zakladac nowego tematu...

Jak podlaczam cyfre pod wzmacniacz (w petle efektow), to przester nie ma takiego kopa jak powinien (jak wtedy gdy nie podpinam cyfry). Nie jest z nim zle, ale jednak da sie zauwazyc spadek dynamiki i "pazura". Za to efekty brzmia dobrze. Ale jak podlacze cyfre nie w petle tylko w ukladzie gitara-cyfra-wzmacniacz to przester brzmi jak powinien, ale efekty juz nie daja rady sie przebic. W cyfrze wylaczone jest wszystko, zadnych bajerow typu EQ, czy kompresor. Sprawdzalem to rowniez na Boss ME50. Efekt taki sam. Moze to jest kwestia tego ze te Bossy nie maja "true bypass'u"?

Miejscowość

Miałem kiedyś Bossa GT-3 i efekt był takim sam, zmieniłem go na TC Electronic i różnica była kolosalna, brzmienie pieca zostało w nienaruszonym stanie. TC Electronic słynie z tego, że jest "przeźroczysty" i nie ingeruje w brzmienie pieca, jedynie spełnia swoją rolę czyli dokłada efekty. Rocktron też słyną ze swojej "przeźroczystości". Morał z tego jest taki, że czy ci się to podoba czy nie to musisz sprzedać Bossa i kupić jakiegoś TC lub Rocktrona ;-)

Junior Member Slick is on a distinguished road
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie konfiguracja FCB 1010 z Rocktronem Intellifexem i Piecem Randall RM100

Cytat Napisał Hardi Zobacz post
    To bież Rocktron, którego Kali poleca, albo TC Electronic M300 lub Lexicon MX200 do tego kontroler nożny midi Behringer FCB1010 i będziesz mieć super sprzęcik. W dodatku FCB1010 będzie mógł zmieniać 2 kanały w piecu, a to jest duży plus
    Witam
    Potrzebuje porady , w jaki sposób moge skonfigurowac ze soba wzmacniacz z interfejsem midi Randall RM100, z efektem Rocktron intellifex i kontrolerem noznym Behringer FCB1010. O tyle o ile kontrolerem wlasciwie od razu jakos mozna zeminiac efekty w Intellifexie o tyle Randall w ogole nie reauje na ten sterownik.
    Czy potrzebuje dodatkowego uzadzenia do kierowania tym zestawem czy Behringer to juz posiada?

Podstawowym celem jest : Kanal Clean z dodanym reverbem, Kanal Crunch z delayem i reverbem, kanal Lead z delayem i reverbem. Dodatkowo Hush. Wszystko tak aby jeden klawisz zmienial dany kanal i efekt.
    Czy ktos potrafi podyktowac krok po kroku jak to wszystko razem skonfigurowac tak aby pod jednym klawiszem kontrolera byla dana sekwencja brzmieniowa?
    Z gory dziekuje za pomoc i porade.
    Slick

Miejscowość

Domyślnie

Reklama wyświetlana tylko
    dla niezalogowanych użytkowników.
    Slick jeśli chcesz to mogę Ci wysłać PL języczną instrukcję obsługi do FCB1010 tylko podaj adres e-mail

+ Nowa Odpowiedź