Dyskusje na temat technik miksowania oraz publikacja odnośników do sesji wielośladowych. Idealne miejsce do treningu zdolności mikserskich.
Konkursy na miks w tym dziale podzielone są na dwa etapy. Każdy konkurs będzie rozdzielony przez to na dwa różne wątki forum. Organizatorem...
Witam serdecznie wszystkich użytkowników forum dzwiek.org w 2 etapie konkursu na miks utworu Jurka Muszyńskiego - "Nie pytaj o pogodę". Pracę do...
Witam serdecznie wszystkich użytkowników forum dzwiek.org chętnych do wzięcia udziału w kolejnym konkursie na miks. Materiał do zmiksowania to 11...
Siemanko, Przedstawiam kolejny konkurs na najlepszy miks, tym razem zespół nazywa się Johny Lokke Band i gra klasyczny hejwi metal :) Link...
Witam, zapraszam do oceniania i głosowania na najlepszy miks zespołu Depiction Of A Massacre. Moja skrzynka była tak mocno zapełniona, że ledwo udało...
Witam Ostatnio nagrywałem zespół jazzowy i pomyślałem o zorganizowaniu konkursu. Utwór to La vie en rose w aranżacji samego zespołu ZbigBand ...
Witam wszystkich. Proponuję Wam nowy konkurs. Udało mi się zdobyć dla Was niezwykle ciekawe ślady do miksu.To co można stworzyć z tego...
Witam. Chciałbym zaprezentowac swoj miks. Dopiero zaczynam prosze o krytyke i uwagi ;)
Jestem nowy na forum to przy okazji witam wszystkich ! Chcialbym sie dowiedziec jak dobrze wykonac miks wokali z bitem. Jakie efekty/wtyczki...
Hej! Mam pytanie - otóż mam ślad pojedynczy,mono gitary akustycznej, która gra tylko przez chwile w nagraniu ale chce żeby grała maksymalnie...
Witam wszystkich zainteresowanych miksowaniem dźwięku. Podczas targów Music Media w Krakowie na stoisku firmy YAMAHA będą prowadzone warsztaty o...
Niejaki Friedemann Tischmeyer wydał 2 części DVD oraz książkę "Internal Mixing" poświęconą miksowaniu oraz masteringowi. Mieliście możliwość...
Witam. Poniżej załączam miks utworu mojego autorstwa / wykonania. W miarę możliwości proszę o wskazówki: jakie są główne błędy i co można zrobić...
Bardzo prosimy o zagłosowanie na najlepszy Waszym zdaniem mix:
Witam serdecznie wszystkich użytkowników forum dzwiek.org chętnych do wzięcia udziału w kolejnym konkursie na miks. Materiał do zmiksowania...
witam Założyłem temat bo chcę się dowiedzieć, ile średnio używacie wtyczek na kanał np. kotła lub stopy. Ja czasem stosuję po 3-5 na każdym...
Witam, Udało się w poprzednim temacie zebrać 10 osób do wspólnej zabawy, więc pozwoliłem sobie stworzyć kolejny etap konkursowy. :D Zespół nazywa...
Czy ktoś posiada jakąś ściągę, lub link. Bo tak na szybko nie znajduję w sieci. ( a widziałem to nieraz napewno...) Szukam częstotliwości,...
Trening słuchu jest jednym z zajęć na uczelniach traktujących o nauce m.in miksowania. Jak to robicie i czy w ogóle ? Czy słuchanie potężnej ilości...
Przychodzi do Was gościu z "pendrivem" i mówi: "nagrałem w domu takie ślady możesz mi to zmiksować w całość", po czym transferuje 5 ładnych mp3.:o ...
Siemanko, Wyczaiłem bardzo fajne ślady do zabawy w konkursik :) Link do paczki: http://www.ultimatemetal.com/forum/9266867-post1.html ...
Jak obiecałem, umieszczam link do śladów dla chętnych do zabawy: http://jurekmuszynski.com/Nie_pytaj.zip 17 śladów 24/44.1 w 346 MB Jedyną...
Proszę napiszcie kilka zdań o całości, jak to brzmi. Co brzmi dobrze wg Was a co wypadało by poprawić ? Kontekst to oczywiście miks :)
w tym temacie zwracam się do ludzi zajmującymi się miksem muzyki przesterowanej mi sie udło wykrecic cos ...
Witam. Jakiś czas temu nagraliśmy z zespołem kilka naszych utworów, tak żeby rozkminić aranże i pomysły które zostaną wykorzystane podczas sesji...
Witam Wszystkich. ! poniżej znajduje się link do pliku RAR ze śladami z sesji (16b/44.1 - sesja była w 24b/44.1 ale prosili mnie koledzy żeby było...
Witam Wszystkich ponownie. Rozpoczynamy drugi etap konkursu. Delikatne kłopoty ale wytrzymacie mam nadzieje ;)
Mama parę pytań: 1. Czy lepiej używać kompresora na sumie czy kompresować poszczególne instrumenty osobno? 2. Jak producenci to robią że ich...
Witam, proszę o ocenę miksu, dałem chyba za słaby de esser:)
Ostatnimi czasy, w roznych watkach, zaczely pojawiac sie wypowiedzi na temat tzw. clipping'u. Clipping na poszczegolnych sladach oraz na calosci...
Witam, Dosyć często spotykam się z głosem zespołu że w miksie jest za mało brudu, sa za sterylne, itd..., ktoś jest w stanie mi wytłumaczyć o co...
czy ktoś chciałby w brudzie się pobawić silady wokalu x2 + podkład export czysty: http://dl.dropbox.com/u/7018061/dde.rar
Witam serdecznie naszych ankietowanych oraz pozostałych użytkowników tego forum, chętnych do naszej konkursowej zabawy. Nasz konkurs opiera...
Jaka wiedza matematyczno-fizyczna jest potrzebna przy miksie i masteringu nagrań ? Pomijam rejestrację instrumentów w studio, gdzie wiedza na temat...
Chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób miksujecie wokal. Jakich technik używacie? jakich wtyczek? itp.
http://www.digidesign.com/index.cfm?langid=100&navid=49&itemid=25669 ciekawe porownanie, nie odzwierciedla prawdziwych roznic pomiedzy mikserem...
W wielu jazzowych nagraniach spotykam się z perkusją ustawioną najczęściej właściwie całkowicie po np prawej stronie, niekiedy jako punkt, a niekiedy...
cześć, mam nadzieję,*że umieściłem ten wątek w odpowiednim dziale. moje pytanie dotyczy możliwości odtwarzania nagrania kwadrofonicznego w systemie...
Nie mam doświadczenia w samodzielnym miksowaniu, więc proszę o pomoc. Mała sesyjka (podkład dla zespołu wokalnego): Perkusja+Bas+Gitarka...
Witam. Posiedziałem ostatnio trochę nad mixem jednego z utworów mojego zespołu. Prosiłbym bardzo o sugestie co zrobiłem nie tak i na co mam zwrócić...
Use this control to limit the display of threads to those newer than the specified time frame.
Allows you to choose the data by which the thread list will be sorted.
Order threads in...
Note: when sorting by date, 'descending order' will show the newest results first.
Forum Rules